Forsikringskoncernen Tryg nåede trods coronapandemien alle sine finansielle mål for 2020, og for 2021 tør koncerndirektør Morten Hübbe også godt love et godt og stabilt resultat i kerneforretningen, mens det er meget uvist, hvordan det kommer til at gå med investeringsforretningen.
– Det ville være modigt efter et fuldstændigt vanvittigt 2020 at sige, at der er fantastisk sigtbarhed for 2021, men for kerneforsikringsforretningen synes jeg, at vi har vist en utrolig stærk stabilitet igennem de her høje bølger i 2020.
– Vi er også trygge ved, at vores kerneforretning kommer til at gøre det godt i 2021. Der, hvor det er vanskeligt at gennemskue, hvad der kommer til at ske, er på finansmarkederne, siger Morten Hübbe i et interview med Ritzau Finans.
TABTE 1 MIA. KR. PÅ FÅ DAGE
Tryg tabte på kort tid 1 mia. kr. på investeringerne, efter at det første coronachok ramte finansmarkederne i foråret 2020, men det endte alligevel godt også for selskabet på den front, idet selskabet for hele året kunne fremvise et investeringsafkast på 311 mio. kr.
Men udviklingen hen over året afspejler med al tydelighed finansmarkedernes uforudsigelighed.
– Det virker som om, at man på finansmarkederne er kommet godt fra start i 2021, men samtidig må man også bare sige, at når der er så store skvulp i at verden bliver lukket op og lukket ned igen, så giver det også nogle skvulp til finansmarkederne.
– Så hvad der sker med finansmarkederne i løbet af 2021 er saftsusemig svært at spå om, men heldigvis er det vores kerneforretning, som handler om at skabe tryghed til kunderne, som er det vigtigste, og den kommer til at klare sig godt og stabilt også i det kommende år, siger Morten Hübbe.
Tryg venter i 2021 et forsikringsteknisk resultat på 3,3-3,7 mia. kr. opgjort eksklusive de aktiviteter, som selskabet er ved at overtage fra den britiske forsikringskoncern RSA.
Det fremgår tirsdag af Trygs regnskab for 2020, som bød på et forsikringsteknisk resultat på 3495 mio. kr. for hele regnskabsåret.
HAVDE STÆRK PRÆMIEVÆKST
Sidste år præsterede Tryg desuden en solid præmievækst på 7,0 pct., og selskabet fortsatte dermed en god stime på den front. Selskabet afholder sig dog fra at komme med en specifik prognose for bruttopræmieindtægterne i 2021.
– Vi guider ikke på præmievækst, men nu har vi haft et antal kvartaler med rigtigt, rigtigt pæn vækst. Vi ser især stærk vækst i vores privat- og erhvervsforretning. Privat Danmark havde vækst i fjerde kvartal for 22. kvartal i træk, fremhæver Morten Hübbe.
Tryg-koncernens præmievækst lå i fjerde kvartal isoleret set på 7,4 pct. i lokal valuta, hvor privatforretningen voksede med hele 9,0 pct., og erhverv øgede toplinjen med 7,2 pct.
Industriforretningens vækst var noget mere begrænset på 2,0 pct., som dækker over en kombination af prisforhøjelser og kundeafgang på grund af de justerede priser.
– En vækst i toplinjen på 7,4 pct. i fjerde kvartal er utroligt stærkt og højt og på trods af industriforretningen. Så vores privat- og vores erhvervsforretning har det rigtigt, rigtigt godt, og forventningen er, at den tendens vil fortsætte ind i 2021, siger Morten Hübbe.
I industriforretningen fortsætter Tryg arbejdet med at skabe en “mere bæredygtig sammenhæng mellem erstatninger og priser”.
PRISFORHØJELSER I INDUSTRI
– Vi har øget priserne på vores industriforretning i alle tre lande, og det synes jeg faktisk, at markedet og kunderne har taget godt imod. På den lange bane er vi bare nødt til at have bæredygtighed på vores industriforretning, fortæller Tryg-direktøren.
Priserne til industrikunderne har også fået et nok op 1. januar, hvor selskabet på klassisk vis fornyer ca. 50 pct. af sine industrikunder.
– De er steget ret pænt – med mere end 10 pct. i alle tre markeder i industriforretningen. Behovet for prisjusteringer varierer meget fra land til land og fra kundesegment til kundesegment, men der er en række kundesegmenter, hvor behovet er for at fortsætte den her rejse de kommende år, vurderer Morten Hübbe.
/ritzau/FINANS