Demants finansielle forventninger til 2021 ser umiddelbart noget stærkere ud, end analytikerne på forhånd havde ventet.
Og det skyldes både lanceringen af topproduktet Oticon More mod slutningen af sidste år, men i meget høj grad også, at organisationen efterhånden har lært, hvordan forretningen skal drives under en pandemi.
– Det er selvfølgelig rigtig godt, at vi har en meget stærk produktportefølje, men det er også et udtryk for, at vi har fundet ud af, hvordan man lever med corona, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.
– Vi er ikke helt på det niveau, vi godt kunne tænke os, men det koster også færre penge at drive forretningen. Det gør, at vi er meget mindre usikre på tingene, end vi var, da det hele startede, fortsætter han.
Demant venter i 2021 en organisk vækst på 23-27 pct. og et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 2,85-3,15 mia. kr.
Begge dele er noget over konsensus i markedet, der ifølge estimater indsamlet af Demant selv inden regnskabet lyder på en organisk vækst på 21,6 pct. og et EBIT på 2,8 mia. kr.
STADIG LIDT CORONAEFFEKT I FØRSTE HALVÅR
Samlet set regner Søren Nielsen med, at 2021 vil blive stort set på det niveau, man kunne have forventet, hvis der ikke var noget, der hed coronapandemi.
Og det, selv om første del af året fortsat vil være påvirket af effekterne fra nedlukninger og tilbageholdenhed i målgruppen.
– Vi kommer ind i et år, hvor det kommer til at strække sig gennem i hvert fald en del af foråret, men så tror vi til gengæld også, at vacciner og andet bidrager til, at vi får et fuldstændig normaliseret marked hen over sommeren og efteråret, siger Søren Nielsen.
– Kombineret med et helt nyt produkt i porteføljen står vi rigtig godt i startblokken, fortsætter han.
Og selvtilliden hos ledelsen kommer, til trods for at coronapandemien mange steder sundhedsmæssigt har været i et værre stadie over de seneste måneder, end tilfældet var i foråret, når man kigger på smitte-, indlæggelses- og dødstal.
– Situationen er lige nu sådan set fundamentalt værre, end den var i foråret rent medicinsk. Men vi har alle sammen fundet ud af, hvordan vi lever livet uden at rejse jorden rundt, siger Søren Nielsen.
/ritzau/FINANS